28 halálos áldozata van eddig Juliának Közép-Amerikában

A Julia hurrikán nem a legerősebbek egyike. A Saffir-Simpson féle skálán csupán az egyes fokozatig tornázta fel magát, mikor partot ért, de ahogyan azt már sokszor láthattuk, a hurrikánok és trópusi viharok esetében nem mindig a szél okozza a legrosszabb pusztításokat. 

kép: Camilo Freedman-NurPHoto-Shutter

Ebben az esetben is ezzel kellett szembesülni. Julia a partot érés után gyorsan vesztett erejéből, de trópusi viharként, sőt feloszlása után maradványai formájában is igen komoly hatással volt az érintett területekre. Ennek oka az általa szállított rendkívül nagy csapadékmennyiség. 

 

 

A heves esőzések komoly gondokat, áradásokat és földcsuszamlásokat váltottak ki szinte minden érintett területen. Salvador partjaihoz már mint trópusi vihar érkezett, Guatemala, Honduras, Panama és Nicaragua sem a szél miatt került bajba. 

kép: Wendell Escoto-AFP-Getty Images

Julia az eddigi hivatalos adatok alapján 28 ember életét oltotta ki. A többség a kialakuló földcsuszamlásokban lelte halálát, de persze a folyók áradásiban is többen vesztették életüket, illetve Kelet-Salvadorban egy ember akkor halt meg, mikor egy fa rádőlt. 

kép: REUTERS-Maynor Valenzuela

lead kép: OSWALDO RIVAS / AFP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük