Karl 350 mm esőt zúdított Mexikóra

Mexikót elérte Karl, pontosabban az, ami belőle maradt. Az eredetileg trópusi vihar kategóriát képviselő rendszer a partot érésekor már “csak” a trópusi depresszió követelményeinek felelt meg, ez azonban nem akadályozta a kiterjedt károkozásban. 

kép: NOAA

Sokszor említettük már, hogy az ilyen, Karlhoz hasonló rendszerek esetében messze nem csak a heves szél okozhat komoly gondokat. Jelen esetben is a legnagyobb probléma a hatalmas mennyiségű csapadékkal volt, mely néhol elérte a 350 mm-t is. 

 

 

 

 

Az érintett területeken több folyó is kilépett medréből. A Chiapas államban található El Cristo folyó is ezt tette, elárasztva a környező települést, néhol 3 méteres mélységig is vizet engedve a területre. A tengerparti részek sem jártak jobban, hiszen itt a vihardagály jelenségével is számolni kellett. 

kép: Civil Protection Chiapas

Több száz embert volt kénytelen evakuálni a mentőalakulat, de egy halálos áldozata már így is van az áradásoknak. És bár Karl mostanra darabjaira hullott, a csapadékot továbbra is ontja magából, így a helyzet romlására lehet számítani. 

kép: NOAA

lead kép: Civil Protection Chiapas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük