Ismeritek a lusta asszony kenyerét? Amennyire könnyű elkészíteni,épp annyira finom:-) Íme a recept avagy hogyan készítsünk dagasztás nélküli kenyeret

Készítsetek dagasztás nélküli kenyeret .
Sokan mondták, hogy ha valaki egyszer kenyeret süt, akkor nehéz  lesz megállni, hogy újabbat ne süssön az ember , valahogy én is így jártam. ( Az éjszakai kelesztés nincs benne az elkészítési időtartamban.)
A mai dagasztás nélküli kenyerem így készült:
Hozzávalók:
66 dkg kenyérliszt, 14 dkg Bio tönkölyliszt, 5 dkg élesztő, 2,5 teáskanál só, 700 ml víz.
Elkészítés: 1. A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. 2.Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt, majd egy fakanállal jól összekeverjük: 3. Egy zacskóval letakarjuk és hagyjuk így állni reggelig. ( Én este 10 kor kevertem össze az enyémet, és reggel 10-kor sütöttem). 4. Reggel levesszük róla a zacskót és összeállítjuk a kenyeret, a következőképpen :lisztezett deszkára borítjuk a masszát, meghintjük a tetejét is liszttel, majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe. Kenyér formára igazítjuk a széleit alulra tűrjük, meghintjük liszttel és hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva. 5. Míg pihen a kenyér addig előmelegítjük a sütőnket 230 fokra ( volt amikor 250 fokon is sütöttem,de a 220- 230 fok is elegendő, én légkeveréses fokozaton sütöm). Egy jénai tálat beteszünk a sütőbe melegedni. 6. Kivágunk egy sütőpapírt , belisztezzük ,erre rátesszük a kenyér tésztát, késsel három párhuzamos csíkot metszünk a tésztába. 7. Amikor  letelt a fél óra a kenyeret óvatosan rátesszük a lisztezett sütőpapírra, mert az edény forró, belepottyantjuk ( ha a vágás nem látszódna kellőképpen,akkor a késsel egy kicsit még meghúzzuk a vonal mentén). 8. Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 65 percre. Ha nem elég piros a teteje 65 perc elteltével akkor fedő nélkül toljuk vissza . 9. Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni. Egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük. Konyharuhával letakarjuk. 10. Kóstolás 
Jó étvágyat! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük