Rendőrautóval ütközött a migránsokkal teli kisbusz Szombathelyen

Rendőrautónak ütközött egy migránsokat szállító francia rendszámú kisbusz Szombathelynél – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Győri Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. október 28-án a hajnali órákban, egy Szombathely irányába közlekedő francia forgalmi rendszámú tehergépkocsit akartak intézkedés alá vonni.

A tunéziai állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között felhaladt a gyalogjárdára, majd az úttestre visszatérve egy szolgálati gépkocsinak ütközött. Az ütközést követően a járműből a gépkocsivezető és több utasa is kiszállt és elfutott a helyszínről, őket a járőrök a környező utcákban elfogták. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A sofőrön kívül a tehergépkocsiban tizenhat személy utazott, akik marokkói és tunéziai állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tunéziai állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul – írták.

A Rendőrautóval ütközött a migránsokkal teli kisbusz Szombathelyen bejegyzés először Elemi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük