Szijjártó: négyezer láb magasból is látszik a Ferencváros sikere

Ferencváros csütörtök este a Groupama Arenában fogadta az AS Monaco csapatát, azzal a céllal, hogy bebiztosítsa, hogy még tavasszal is pályára léphessen az Európa-ligába. 

Ez sikerült is, ugyanis bár a monacóiak vezetést szereztek az első játékrészben Ben Yedder találatával, a második félidőben Zachariassen egyenlíteni tudott. 

Az egy pont megszerzése azt jelenti, hogy a Fradi csoportelsőként zárt, és még tavasszal is megmérkőzhet valamely európai klubbal a nemzetközi porondon. 

A sikert Szijjártó Péter külügyminiszter sem hagyta szó nélkül, aki a szurkolók Forma-1-es koreográfiáját is megosztotta, és azt is megtudhattuk, hogy éppen valahol Buenos Aires és New York között tartózkodott a siker idején. 

„Ez a siker még Buenos Aires és New York között, kb. 40 ezer láb magasból is látszik” – írta. 

A külügyminiszter még a hét elején osztotta meg, hogy mozgalmas napok várnak rá, ugyanis elindult Luxembourgba, az EU energiaminisztereinek találkozójára, onnan Washingtonba repült az Atomenergia csúcstalálkozóra. 

Innen indult tovább Buenos Airesbe EU-Latin-Amerika külügyminiszteri értekezletre, majd vissza az Egyesült Államokba, ugyanis pénteken New Yorkban ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanács.

„Szombaton hajnalban jövünk majd haza, addig több mint 41 órát leszünk levegőben, 31 ezernél is több kilométert teszünk meg, három éjszakát töltünk repülőn” – jelezte korábban. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük